Pobjednici natjecanja iz prava Europske unije posjetili Ustavni sud Republike Hrvatske

5. svibnja 2011. -  Vedran Barišić, Ana Bobić, Vanda Jakir, Ivana Kordić, Ana Lah, Kristina Mandić, Branka Marušić i Ivan Zrinjski, studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu posjetili su danas Ustavni sud RH gdje su ih primili prof. dr. sc. Jasna Omejec, predsjednica i suci tog Suda.

Riječ je o studentima koji su odnijeli prestižnu pobjedu na svjetskom natjecanju iz prava Europske unije "European Law Moot Court" održanog 1. travnja o.g. pred Europskim sudom pravde u Luxembourgu i regionalnog natjecanja "Central and Eastern European Moot Competition" održanog 1. svibnja o.g. u Vilniusu, Litva.

Ovaj uspjeh zagrebačkih studenata izuzetno je značajan budući da su po prvi puta u povijesti toga natjecanja pobijedili studenti iz države koja nije članica Europske unije i po prvi puta je ista ekipa odnijela pobjedu u dvije kategorije natjecanja te osvojila nagradu i kao najbolji tim u zastupanju stranaka pred Sudom i kao najbolji nezavisni odvjetnik koji savjetuje Sud kako presuditi.

U razgovoru s pobjedničkim ekipama predsjednica Omejec naglasila je kako bi se njihova izvrsnost u području europskog prava mogla pozitivno odraziti na analize kojima se utvrđuje je li Hrvatska spremna za članstvo u Europskoj uniji te istaknula kako se nada da će se za tako iznimne studente prava otvoriti mogućnost da svoja prva radna iskustva počnu stjecati baš na Ustavnom sudu Republike Hrvatske.