Uvjeti korištenja

Korištenjem internetske stranice Ustavnog suda Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Internetska stranica namijenjena je lakšem pristupu javnosti informacijama o tijelu javne vlasti i njegovim aktivnostima. Informacije objavljene na ovoj stranici općeg su karaktera i kao takve nisu namijenjene specifičnim svrhama. Iznimno se trudimo da su informacije na našim internetskim stranicama točne, ažurne i cjelovite.

Sadržaj internetske stranice Ustavnog suda koristi se isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost, a korištenjem sadržaja internetske stranice korisnik prihvaća i snosi sve rizike koji nastaju iz korištenja.

Ustavni sud ne snosi odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu koja je nastala upotrebom ove stranice te se u potpunosti odriče odgovornosti koja je na bilo koji način vezana uz korištenje stranice od korisnika bilo uporabom ili zlouporabom sadržaja te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja stranice.

Na internetskim stranicama Ustavnog suda nalaze se i podaci o vanjskim izvorima podataka, uglavnom u obliku poveznica (linkova) prema drugim internetskim sadržajima kreiranim od strane trećih osoba. Ustavni sud nema nadzor nad drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti za posljedice koje mogu proisteći iz posjeta sadržaju na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Ustavni sud ne odgovara za sadržaje na vanjskim izvorima podataka do kojih mogu voditi poveznice te se odriče svake odgovornosti za posljedice koje mogu proisteći iz posjeta vanjskim informacijskim izvorima.

Ustavni sud ne prihvaća odgovornost u slučaju otežanog prijenosa podataka uslijed različitih internetskih mreža ili neusklađenosti zbog korisnikova mrežnog preglednika.

Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora (osim u slučaju kada je izričito navedeno da je sadržaj prenesen iz drugog izvora). Ponovna upotreba je dopuštena uz uvjet da bude naveden izvor podataka. Međutim, korisnicima se savjetuje da provjere obavijesti o autorskim pravima pojedinih dokumenata i internetskih stranica koje se održavaju u okviru internetskih stranica Ustavnog suda.

Ustavni sud zadržava pravo izmjene, dopune ili uklanjanja objavljenih sadržaja svoje internetske stranice te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena, dopuna ili uklanjanja.